Veerse meer race

Zaterdag 10.00 uur

Een deel van het damesteam kwam aanrijden. Bert en ik (Merijn:gastroeier) waren al aanwezig en hielpen even mee met kranen. Het regende een klein beetje. De sloep werd te water gelaten. Met zn 4en + stuur Vincent roeide we richting de tent. Daar vonden we een plekje waar we naast het roeiteam uit Tholen konden liggen. Het mannenteam van Swolla mocht eerst roeien. 45min voor de wedstrijd was iedereen van het gelegenheidsteam aanwezig. Sjaak had mooie felle oranje shirts geregeld om de tegenstander uit te schakelen (lasogen vanwege de felle kleur) bankjes moesten nog even worden gesteld en daarna konden we rustig oproeien tot achter de streep. De ruige stem van Ruud de stuurman was duidelijk te horen ”RRRRROEI tot het wit achter je ogen komt” en zo gebeurde het ook.

De start

We dreven een beetje richting de kant, maar met een paar korte klapjes konden we vol in de beugel langs het goed aanmoedigend publiek! Met een flinke snor voor de boeg knalde we het Veerse meer op. Heerlijk weer om te roeien. Niet te warm. De buien van vanochtend hielden zich nu even koest. Voor een aantal roeiers was het de 1e wedstrijd. Je merkte aan hen dat het nog even wennen was, maar toch prachtig om te zien vooral bij Bert zijn vechtlust! Ook Benjamin zn hoofd was vuurrood hoorde ik van de stuur. “HANGEN” “Gebruik je benen” Sprintje hier sprintje daar, en “ROEIII”. Er werd zelfs gedreigd met de grote middelste been van de stuur als er niet harder aan de riem werd getrokken. Of dat nu een motiverende opmerking was weet ik niet, maar er werd om dat eiland wel verdacht hard aan de riem getrokken. De schaafplekken kwamen al lekker te voorschijn op het stuitje..oerkreten…Rammen maar. Laatste ton ronden en een prachtige eindsprint met de whaler Jan van Schaffelaer uit Barneveld.


Prachtige race mannen! Chapeau voor het team en vooral voor diegene die voor het eerst een wedstrijd hebben geroeid! Stuur ook super goed gedaan. Gauw de sloep aanleggen en ja hoor we kregen zomaar een gratis douche van de weergoden. Tropische druppels! Ach wat maakt het ook uit. We moeten toch nog droge/schone kleren aan. Nu het stokje overgeven aan de dames. De start van hen nog gezien! Dat zag er prachtig uit meiden! Gauw even wat warme kleren aan, en klaarmaken voor de prijsuitreiking, de heren deden mee buiten mededinging (ivm late aanmelding) mee. Volgens onze berekening waren we anders  3e geworden in de 2e klas! Na de prijsuitreiking kon het verkleedfeest beginnen. Eerst nog even verkleed in mijn overgrootvaders pyjama uit eten. Met als toetje een prachtig feest in de tent!

Bedankt allemaal voor dit heerlijke weekend in Kortgene

Tekst
Merijn de Haas

Foto’s
Gijs vd Plas, Willem Borsboom