Sloeproeien Zwolle sluit seizoen af met kampioenschap herenteam

Sloeproeien Zwolle sluit seizoen af met kampioenschap herenteam

Het heren wedstrijdteam van Sloeproeien Zwolle sloot het roeiseizoen afgelopen weekend tijdens Muiden – Pampus – Muiden af met de officiële bekendmaking van hun kampioenschap in de 2e klasse. Het dames wedstrijdteam werd datzelfde weekend verrast met een ‘wildcard’ voor de Koninginnerace onder de sloepraces: Harlingen – Terschelling (HT).

Het roeiseizoen zit er weer op: afgelopen zaterdagavond werden in Muiden tijdens het laatste wedstrijdweekend de prijzen uitgereikt voor het landelijke kampioenschap. Het herenteam van Sloeproeien Zwolle kon eindelijk hun welverdiende prijs in ontvangst nemen: winst in de landelijke 2e klasse! Begin oktober al ging, tijdens de sloepenrace in Langweer, de titel met overmacht naar het Zwolse D’riemteam, nadat ze daar de 5e winst op rij pakten. Wat een prestatie voor de ploeg die dit jaar voor het eerst deelnam aan de competitie: met recht een dreamteam!

Naast winst voor de mannen was er nog een bijzondere verrassing voor de vereniging: het damesteam ontving een wildcard voor deelname aan de Koninginnerace van het sloeproeien: de HT. Een sloepenrace van Harlingen naar Terschelling, 35 kilometer bikkelen over de Waddenzee. Ieder jaar worden tijdens MPM door het HT-bestuur een aantal wildcards uitgereikt aan teams die, naast de sloepen met een vast HT-nummer, aan de start mogen verschijnen. De Dames Hetebrij van Sloeproeien Zwolle zijn erbij in 2019!

Vorige maand heeft Sloeproeien Zwolle “de Witte Beer” verwelkomd: een nieuwe sloep voor de vereniging, waarin, naast in de vertrouwde ‘Swolla’, ook wedstrijden worden geroeid volgend seizoen. De Witte Beer heeft een HT-nummer en is daarmee startgerechtigd voor de Koninginnerace. Met de wildcard voor de dames betekent dit dat zowel Heren D’riemteam als Dames Hetebrij zich de longen uit hun lijf mogen roeien op de Waddenzee tijdens het Hemelvaartweekend.
Traditiegetrouw werd het roeiseizoen afgesloten met de roeiwedstrijd MPM: Muiden – Pampus – Muiden. Een heel weekend roeigeweld, waarbij op zaterdag door de deelnemende teams twee en op zondag één wedstrijd moet worden geroeid. Starten vanuit de haven in Muiden, rondom het eiland Pampus en vervolgens weer terug naar de haven. Voor 120 sloepen was het drie keer 7,5 kilometer knallen onder luid gejuich van het publiek dat rijen dik op de kade en de schepen langs de route stond. Naast afzien zorgde dat ook voor kippenvel bij veel roeiers.

Na drie manches eindigden de heren op een verdienstelijke 7e plek in de 2e klasse, waarbij we kunnen vermelden dat tijdens de derde en laatste race de heren hun plek in de sloep hebben afgestaan aan de dames Brijclub (tweede damesteam van Sloeproeien Zwolle), zodat zij als team hun eerste wedstrijdervaring op konden doen. Een mooi gebaar van de heren, met als gevolg een laaiend enthousiast damesteam: “Dat smaakt naar meer!” De Dames Hetebrij eindigden op een mooie 12e plaats in de dames 1e klasse.

Over Sloeproeien Zwolle
De vereniging Sloeproeien Zwolle telt bijna 40 leden: een heren- en twee damesteams. Er wordt op meerdere avonden en op zaterdagochtend getraind door de verschillende teams in onze sloep de ‘Swolla’ op het Zwarte Water en in de grachten van Zwolle.
Meer informatie of een keertje meetrainen? Check onze facebookpagina of onze website www.sloeproeienzwolle.nl.