Sommigen van ons kennen elke vierkante centimeter van deze traditionele houten sloep

Sommigen van ons kennen elke vierkante centimeter van deze traditionele houten sloep’

Bijna onwerkelijk was het, na maandenlang klussen, krabben, schuren, kitten en een professionele renovatie door Frans van der Doe is afgelopen zaterdag 01 april onze mooie traditionele Whalersloep ‘Swolla’ te water gegaan. Tot aan de laatste avond voor de eerste wedstrijd van het roeiseizoen, is er keihard gewerkt om deze prachtige sloep roeiklaar te maken. Iedereen heeft enorm veel inzet tijdens het klussen getoond, maar 1 iemand in het bijzonder heeft ontzettend veel gedaan en dat is Vincent Velthuijs, hulde! Het is een groot feest als we kijken naar het eindresultaat, de Swolla behoort tot de categorie klassieke beauty’s in volledig traditionele stijl.  Het door onze stuurman ontworpen nieuwe wapen van onze Zwolse vereniging past dan ook helemaal in de stijl van de sloep en onze historische binnenstad.

Haal op; gelijk!
Puur op karakter zijn we zaterdag, zonder enige meter vooraf te hebben geroeid, met ons team Dames Hetebrij in aan de startlijn van Vechten op de Vecht verschenen.

Met gepaste trots en gezonde spanning roeiden wij onze allereerste meters naar het havenkommetje in Weesp. Wat een genot om eindelijk aan die riemen te hangen en die bladen door het water te zien gaan! Was het wennen? Absoluut! Je moet wel even opnieuw de juiste slag en positie met elkaar uitvinden. Erg comfortabel zijn de voetenbankjes. Er is namelijk lang nagedacht over een flexibel systeem waarbij exacte en persoonlijke afstelling van de voetenbankjes nu mogelijk is.

Voor de wedstrijd zeiden we tegen elkaar; ‘Laten we deze 11,5 km echt als training zien, wel zo verstandig en we moeten onze sloep in het water nog leren kennen.’

Als eenmaal het startschot luidt en je in een veld vol sloepen vaart, gaat het bijna als vanzelf dat je als team toch in een wedstrijdmodus komt. Je wilt er samen toch het maximale uit halen. Onze stuurman Michiel Lublink is hierin simpelweg de allerbeste coach, hij is een ervaren roeier en stuurman en weet wat wij als team wel en niet aankunnen.  Het maakt het extra bijzonder om in een sloep te roeien waar je met elkaar grondig aan hebt geklust. Na 01uur20min roeien hebben wij de champagne opengetrokken en de officiële start van dit nieuwe roeiseizoen, met een nieuwe vereniging en nieuwe sloep gevierd! De aankomende tijd staat trainen en het verder oprichten van de Zwolse vereniging centraal!

Dank aan alle vrijwilligers, sponsoren en alle mensen die ons gesteund hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *